Onbegrepen lichamelijke klachten

Verschijnselen

Onverklaarde lichamelijke klachten zijn heuse klachten. Het gaat niet om klachten die expres worden veroorzaakt of nagebootst. Het is ook geen aanstellerij. Het gaat om lichamelijke problemen die je leven op zijn kop kunnen zetten. Veel voorkomende onverklaarde klachten zijn: chronische hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn, pijn op de borst, chronische vermoeidheid, buikklachten, maag- en darmklachten, duizeligheid en hartkloppingen. Het kan ook gaan om klachten die horen bij een verklaarbare lichamelijke aandoening, maar die ernstiger zijn of langer duren dan artsen verwachten. Na een verwonding aan een hand of been blijft iemand bijvoorbeeld veel langer pijn houden dan medisch kan worden verklaard. Onverklaarde lichamelijke klachten zijn heuse klachten die het leven op zijn kop kunnen zetten. Ze worden niet expres veroorzaakt of nagebootst. Het is ook geen aanstellerij. Er zijn verschillende soorten onverklaarde lichamelijke klachten. Hieronder staan de meest voorkomende gerangschikt in een viertal groepen.

Pijnklachten

Onverklaarde pijn kan zich op verschillende plaatsen in het lichaam voordoen, soms zelfs op meerdere plaatsen tegelijk. Bekend zijn onverklaarde pijn in de rug, het hoofd, de schouders/nek, de gewrichten, de buik of maag, het gezicht of pijn op de borst. Onverklaarde pijn reageert vaak op psychische factoren. Zo kunnen stress of heftige emoties tot gespannen spieren leiden wat vererg

ering van pijn tot gevolg kan hebben.

Hypnotherapie

Hypnotherapie helpt je om de pijn weg te nemen, te verlichten of geheel te laten verdwijnen. Ergens in je levensfase heeft je onderbewuste deze pijn veroorzaakt om je te beschermen, tegen overbelasting of ander soort gevaar. Toen was dat de beste keuze, maar nu is dit een probleem geworden.

SOLK

Deze klachten worden ook wel SOLK genoemd in de medische wereld, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Gratis MP3 Zelf-Hypnose
We respecteren uw privacy. Net als u houden wij ook niet van SPAM!