FAQ (veel gestelde vragen)

Wat is hypnotherapie?
Hypnotherapie is het proces van het gebruik van hypnose om te communiceren met het onderbewustzijn om op die manier positieve veranderingen in je gedrag/leven te creëren. Door contact met je onderbewustzijn te maken kun je oorzaken van klachten opsporen en loslaten. Er zijn vele technieken en stijlen bij het toepassen van hypnotherapie. Ze hebben allemaal een aantal gemeenschappelijke kenmerken, namelijk:
– een sterke verlangen om te veranderen
– een toestand van diepe ontspanning en focus
– taal en visualisatie in relatie tot emoties.

Wat is hypnose?
Hypnose is niet veel anders dan een bijzondere bewustzijnstoestand, waarbij je volledig ontspannen en gefocust bent. Het is een manier om in trance te gaan. Als je in trance bent heb je contact met je onderbewustzijn. Met hypnotherapie stimuleert de hypnotherapeut doelbewust het gebruik van deze trance door middel van hypnose.

Is hypnose niet eng?
Veel mensen vinden hypnose eng. Dit komt vaak doordat de meeste mensen het alleen kennen van bepaalde entertainment shows, daarbij raakt de gehypnotiseerde alle controle over zichzelf kwijt. Hypnose dat wordt gebruikt als therapie is vaak nog onbekend. Met hypnotherapie raak je de controle over jezelf niet kwijt en het heeft verder ook geen bijwerkingen. Hypnose is dus niet eng, het is juist heel ontspannend.

Kan ik zonder mijn wil in hypnose gaan?
Nee, het is belangrijk dat je bereid bent om in hypnose te gaan. Zonder je wil kan je niet in hypnose gaan, want jij bent uiteindelijk de gene die alles  doet. Jij hebt van het begin tot het eind de controle over wat er gebeurt. De  hypnotherapeut is daarbij alleen een begeleider.

Hoe voelt het om in hypnose te zijn?
Hypnose is voor iedereen een andere ervaring. Als je in hypnose bent, bevind je je in een diep ontspannen staat. Het is een staat van diepe rust en bewustzijn dat vaak als erg prettig wordt ervaren. Voor de meeste mensen is het zelfs een fantastische ervaring.

Wat als ik niet uit hypnose kom?
Dat is niet mogelijk. Je komt altijd uit hypnose. Op elk moment van de sessie kan je zelfstandig uit hypnose komen. Aan het eind van de sessie zal de hypnotherapeut je ook altijd begeleiden om uit hypnose te komen.

Bij welke klachten kan hypnotherapie mij helpen?
Voor allerlei soorten klachten kan je terecht bij de hypnotherapeut. Aantal voorbeelden hiervan zijn: Stress, onzekerheid, faalangst, depressie, (rook)verslaving, allergieën, slapeloosheid, fobieën, gewichtsmanagement etc. Als je niet weet of hypnotherapie effectief kan zijn voor jou klacht, dan kan je dit altijd navragen bij de hypnotherapeut.

Hoelang duurt een sessie?
Een reguliere hypnosesessie duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Dit kan per persoon en per behandeling verschillen. Tijdens het intakegesprek wordt er afgesproken hoeveel sessies er nodig zullen zijn.

Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Dit is afhankelijk van je klacht. Sommige klachten zijn sneller ‘opgelost’ dan andere. Daarnaast heeft het ook te maken met je eigen motivatie en je inzet. Hoeveel sessies er uiteindelijk nodig zijn, wordt samen met de therapeut afgesproken.

Helpt hypnose ook voor kinderen?
Ja, hypnose helpt ook voor kinderen. Het helpt vaak zelfs beter bij kinderen. Dit komt door hun levendige fantasie, zij kunnen snel en makkelijk overschakelen tussen de realiteit en verbeelding.

Staat je vraag er niet bij? Dan kan je altijd contact opnemen om je vraag te stellen.

Gratis MP3 Zelf-Hypnose
We respecteren uw privacy. Net als u houden wij ook niet van SPAM!