Fabels en Feiten

Fabels en feiten over hypnose

Fabel: Als je onder hypnose bent, raak je alle controle over jezelf kwijt.
Feit: Een persoon onder hypnose heeft volledige controle en hoeft niets te accepteren of te handelen op enige manier dat in strijd is met zijn of haar wil.

Fabel: Niet iedereen kan in hypnose worden gebracht.
Feit: De bewustzijnsstaat van hypnose is dezelfde staat waarin je verkeert als je aan het dagdromen of mediteren bent. Iedereen die het wil kan in deze staat van bewustzijn gebracht worden. Je hoeft je alleen te concentreren en de instructies van de hypnotherapeut op te volgen, want uiteindelijk doe je het zelf. De hypnotherapeut begeleider in dit proces.

Fabel: Hypnose is hetzelfde als slapen of bewusteloos zijn.
Feiten: Onder hypnose ben je gewoon wakker en bij bewustzijn. Je bent in een bewustzijnstoestand waar je erg ontspannen en gefocust bent.

Fabel: Hypnose is gevaarlijk.
Feit: Hypnose is niet gevaarlijk. Wanneer hypnose door een deskundige toegepast wordt kan het juist een helende en ontspannende werking hebben.

Fabel: Sommige mensen komen niet meer uit hypnose.
Feit: Er is nooit gedocumenteerd over een geval dat iemand niet uit hypnose kwam. In tegenstelling kom je juist heel ontspannen uit hypnose. De meeste mensen vergelijken het vaak met een gevoel als ontwaken uit een diepe en rustgevende slaap.

Fabel: Mensen die onder hypnose zijn geweest, herinneren helemaal niet meer wat er is gebeurd.
Feit: Mensen die onder hypnose zij geweest herinneren zich alles nog. Terugdenken aan de ervaring is net zoals het terugdenken aan een droom.

Gratis MP3 Zelf-Hypnose
We respecteren uw privacy. Net als u houden wij ook niet van SPAM!