Nagelbijten

Nagelbijten ook wel onychofagie genoemd,

het bijten op je nagelriemen of stukjes zacht weefsel van je nagelwallen en/of vingertoppen. Doe je het om van een stukje van je nagel af te komen of onbewust? Vaak komt het ergens vandaan, stress, nervositeit, of gewoon verveling. Of dat het je juist een voldoening geeft, ontspanning of rust brengt. Zonder dat je het door hebt zit je aan je nagels te knabbelen, geheel automatisch en onbewust.

Misschien lijkt nagelbijten een onschuldige bezigheid, maar iedere keer als je vinger met je mond in contact komt vindt er een overdracht plaats schadelijke stoffen en bacteriën. Onder je nagels huizen ongeveer 2500 tot 1.2 miljoen bacteriën per cm². Hierdoor kunnen vervelende infecties ontstaan, aan zowel de nagel als in de mond. Ook kan door jarenlang nagelbijten de tanden en de kaakgewrichten schade lijden. Zo had ik iemand die een baan zocht en bij elke sollicitatie gesprek haar handen probeerde te verstoppen, je begrijpt natuurlijk wel dat dit zorgde voor een ongemakkelijke situatie.

Nagelbijten is met hypnotherapie goed te behandelen. Geeft je weer vele voordelen zowel fysiek als sociaal. Je kunt je vingers met trots weer tonen. Manicuurtje?

 

Comments are closed.

Gratis MP3 Zelf-Hypnose
We respecteren uw privacy. Net als u houden wij ook niet van SPAM!
Gratis MP3 Zelf-Hypnose
We respecteren uw privacy. Net als u houden wij ook niet van SPAM!